Ook voor het laten verrichten van repeterende reinigingsklussen worden steeds vaker robots ingezet. Op TIV Hardenberg demonstreert Innovi uit Vroomshoop gerobotiseerd droogijsstralen.

Innovi, gespecialiseerd in professionele reinigingsoplossingen, heeft deze vernieuwde reinigingstechniek ontwikkeld met de fabrikant Intelblast. Robotisering in combinatie met een droogijsstraalmachine maakt het mogelijk repeterende productiematige objecten optimaal te reinigen. Een droogijsstraalmachine wordt met name gebruikt voor hardnekkig vervuilde omgevingen waar water en/ of zand een taboe is.

Voordelen gerobotiseerd droogijsstralen
Het werken met een robot in combinatie met een droogijsstaalmachine levert volgens Innovi diverse voordelen op:

  • Repeterende/ routinematige werkzaamheden kunnen op een eenvoudige manier worden gereinigd.
  • De reiniging gebeurt secuur en nauwkeurig, waardoor nog gedetailleerder gereinigd kan worden.
  • Het geeft een enorme tijdsbesparing en kan voor een aanzienlijke besparing in de arbeidskosten zorgen.

Er zijn diverse toepassingen waarvoor gerobotiseerd droogijsstralen ingezet kan worden. Denk hierbij aan het reinigen van kettingbanen, productiebanen, printplaten en andere reiniging van repeterende werkzaamheden.

Industrieel droogijsstralen

Droogijsstralen of het stralen met droogijs is een zeer effectieve en vooral milieuvriendelijke manier van reinigen. Droogijsstralen is één van de specialiteiten van Comfort Cleaning en beschikbaar voor bedrijven én particulieren